کلینیک روانشناسی نفس با استفاده از بهترین و باتجربه ترین روانشناسان کودک با بیش از هزاران تجربه درمانی موفق در زمینه مشاوره و روانشناسی کودک به صورت حضوری و آنلاین آماده خدمت رسانی به شماست. کافی است با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره حضوری یا آنلاین ما بهره مند شوید. مشاوره کودک درصدد کمک به والدین در تربیت کودک و رفع مشکلات کودک است. هیچ کس در تربیت فرزند به صورت غریزی کامل نیست و بسیار پیش می‌آید که شما چالش‌هایی را با فرزندتان داشته باشید. ممکن است شما تصور کنید که فرزند خود و مشکلاتش را به طور کامل می‌دانید؛ اما گاهی در حوزه کودکان و نوجوانان مسائلی وجود دارد که برای بزرگسالان قابل درک نیست.

مشاوره کودک برای رفع مشکلات والدین و فرزندان و ایجاد زمینه رشد کودکان به کمک خانواده‌ها می‌آید.

چرا روانشناسی کودک مهم است؟ همه می‌خواهند فرزندشان رشد سالم داشته باشد، اما همیشه مشخص نیست که رفتار کودک از علائم یک مرحله طبیعی رشد است یا نشانه‌ای از یک ناهنجاری است. روانشناسان کودک می‌توانند به شما کمک کنند تفاوت را درک کنید. درک الگوهای روانشناختی طبیعی و غیرطبیعی کودک می‌تواند به والدین کمک کند تا درک کنند چگونه می‌توانند به بهترین شکل با کودک ارتباط برقرار کرده، به او مکانیسم‌های مقابله‌ای برای مدیریت احساسات را بیاموزند و به کودک در پیشرفت و رشد در هر مرحله رشد جدید کمک کنند. مشاوره کودک برای رفع مشکلات والدین و فرزندان و ایجاد زمینه رشد کودکان به کمک خانواده‌ها می‌آید.

اهداف مشاوره کودک چیست؟ در جلسات مشاوره کودک، مهمترین اهدافی که دنبال می‌شود، مربوط به رفع عادت رفتاری و اختلالات و کمک به پرورش شخصیت کودک می‌باشد. در جلسات آموزشی و درمانی علاوه بر فرآیندهای روانشناختی که بر روی کودک پیاده می‌کنند، والدین را هم توجیه می‌کنند تا در مسیر صحیح تربیتی فرزند خود قرار گیرند. روانشناسی کودکان، اهداف متعددی را دنبال می‌کند. اما در مجموع اصلی‌ترین هدف روانشناسی کودکان ، پرورش و تربیت کودکی با شخصیت سالم است.

مشاوره چه کمکی به سلامت روان کودکان می‌کند؟ اگر ضربه‌های روانی و مشکلات کودکان و نوجوانان حل نشده باقی بماند، می‌تواند تأثیری منفی روی رشد و پیشرفت آن‌ها داشته باشد. مشاور میتواند به شما در یادگیری مهارت‌های لازم برای یادگیری کنترل خشم، افسردگی، نگرانی مزمن، اضطراب و تحریک پذیری کودکتان کمک کند. مشاوره کودک به والدین کمک می‌کند که متناسب با سطح رشدی فرزند خود با او ارتباط برقرار کنند و متناسب با سنش از او انتظار داشته باشند.محیط آرامی که بعد از یادگیری تکنیک‌ها از مشاوره کودک در خانه حاکم می‌شود فضایی را برای کودکان می‌سازد که بتوانند احساساتشان را بیان کرده و آن‌ها را کنترل کنند.

چه علائمی نشان می‌دهد کودک شما به روانشناس نیاز دارد؟ • احساسات مداوم ناراحتی یا ناامیدی • عصبانیت مداوم و تمایل داشتن برای نشان دادن واکنش افراطی در موقعیت‌ها  • نگرانی، اضطراب یا ترس مداوم • داشتن بیماری فیزیکی از قبل یا ظاهر شدن آن • ترس داشتن نسبت به این مورد که یک فردی ذهن وی را کنترل می‌کند یا اینکه وی نمی‌تواند بر روی خودش کنترل داشته باشد • یک کاهش ناگهانی و پیشبینی نشده در نمرات کلاسی • از دست دادن علاقمندی نسبت به فعالیت هایی که قبلا لذت بخش بوده اند • تغییر در الگوهای خواب یا تغذیه • گوشه گیری، ترجیح دادن تنهایی به جای قرار گرفتن در کنار دوستان و خانواده • شنیدن صداهایی که وجود ندارند • عدم توانایی برای متمرکز شدن، داشتن تفکر مشخص یا تصمیم گیری • عدم توانایی برای نشستن در یک جا • انجام دادن کارهای روتین وسواسی در طول روز، همانند شستن دست ها یا تمیز کردن وسایل • تجربه کردن مکرر کابوس‌ها  • انجام دادن اقدامات خشن، همانند آتش درست کردن یا کشتن حیوانات

انواع اختلات کودکان چیست؟ انواع اختلالات رایج مربوط به سلامت روان در کودکان شامل موارد زیر است: • اضطراب • افسردگی • اختلال نافرمانی مقابله‌جویانه (ODD) • اختلال سلوک (CD) • اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) • سندرم توره (TS) • اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) سایر عارضه‌ها و نگرانی‌هایی که روی یادگیری، رفتار و عواطف بچه‌ها تأثیر می‌گذارند شامل اختلالات یادگیری و ناتوانی‌‌های رشدی، اتیسم و عوامل خطرسازی مانند خودزنی یا آسیب رساندن به خود است. رویکردهای مشاوره کودک رویکردی که یک مشاور روانشناس آنلاین کودک و نوجوان یا مشاور حضوری برای روند جلسات در پیش می‌گیرد، به سن و شرایط کودک، نوع و شدتمسأله بستگی دارد؛ اما به طور کلی در مشاوره کودک چند رویکرد وجود دارد: • درمان شناختی-رفتاری (CBT): از بین بردن افکار منفی و جایگزینی افکار مثبت • درمان شناختی-رفتاری با محوریت تروما (TF-CBT): بهبود حال روحی و آموزش مهارت برخورد با خاطرات

• بازی درمانی: آموزش فعالیت‌های هدفمند برای یادگیری مهارت خودمدیریتی • هنردرمانی: استفاده از هنر برای آزادسازی افکار و احساسات درونی • خانواده درمانی: یادگیری الگوهای تعامل صحیح با استفاده از ارتباطات درون خانواده • گفتگو درمانی: درمان تروماها از طریق روایت

ویژگی یک روانشناس کودک خوب چیست؟ از مهمترین ویژگی‌های یک روانشناس کودک خوب تخصص و تجربه است. بنابراین بهتر است هنگام دریافت خدمات روانشناسی کودک به تخصص درمانگر به‌خوبی توجه کنید. یک روانشناس خوب باید توانایی برقراری ارتباط با کودک را داشته باشد. به این صورت که راهکارهای صحیح برخورد با کودک و جذب او را برای اجرای پروتکل درمانی بشناسد. از آنجایی که کودکان برای ارتباط گرفتن با دنیای اطراف و افرادی که تابه‌حال آن‌ها را ندیده‌اند، سخت‌تر عمل می‌کنند، باید درمانگر کودکی را انتخاب کنید که از این توانایی بهره‌مند باشد. ویژگی دیگر روانشناس کودک خوب برقراری رابطه مؤثر با والدین کودک است تا توانایی بالایی در ارتباط گرفتن با والدین و اشتراک‌گذاری وضعیت کودک داشته باشد.

چگونه کودک خود را برای مشاوره متقاعد کنم؟ راضی کردن برخی کودکان و نوجوانان برای مراجعه به مشاوره کودک  آسان نیست. اصلی‌ترین دلیل نوجوانان برای مراجعه نکردن به مشاور عدم اطمینان و اصلی‌ترین دلیل کودکان ترس از مشاوره است. برای راضی کردن فرزندتان به دریافت مشاوره می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید: • به حرف‌های او گوش کنید. • حرف‌های او را درباره احساسات و افکارش جدی بگیرید. • پذیرش و آمادگی شنیدن هر مسأله‌ای را داشته باشید. • به او بگویید که مشکلش قابل حل است و جای نگرانی نیست. • توضیح دهید که درمانگر او فقط به عنوان یک راهنما در کنار شماست و قصد کمک دارد. • درباره حفظ حریم خصوصی و نگهداری رازهایش پیش مشاور به او اطمینان دهید مشاوره کودک آنلاین اگر فرزند شما برای مراجعه به مشاوره کودک مقاومت کرد، مشاوره آنلاین  کودکان را به او پیشنهاد دهید. در جلسات روانشناسی آنلاین کودک، فرزند شما به دلیل حضور در یک محیط آشنا حساسیت کمتری خواهد داشت. مشاوران کودک کلینیک نفس انتخاب درمانگر یکی از مهم‌ترین و البته پرچالش‌ترین انتخاب‌ها برای افراد است. تفاوتی ندارد که قصد شما انتخاب یک درمانگر خوب برای بزرگسال است یا به دنبال بهترین روانشناس کودک می‌گردید. در هر صورت انتخاب یک درمانگر مناسب کار دشوار و حساسی است.درمانگر کودک خود را از میان درمانگرانی انتخاب کنید که نسبت به تخصص آن‌ها آگاهی کافی دارید و در این مسیر عجله نکنید. کلینیک مشاوره و روانشناسی نفس با دارا بودن بهترین درمانگران در حوزه‌های گوناگون روان درمانی و مشاوره کودک با بیش از هزاران تجربه موفق در مشاوره کودک و نوجوان آماده ارائه خدمات به شماست. می‌توانید از بخش مشاوران، رزومه کاری و تحصیلی درمانگران کودک را بررسی کرده و برای رزرو وقت مشاوره اقدام کنید

بهترین کلینیک روانشناسی کودک و نوجوان برخی از خدمات تخصصی کودک کلینیک مشاوره و روانشناسی نفس شامل: روانشناسی کودک، روانسنجی(هوش، ادراکی، شخصیت، غربالگری و…)، روانپزشکی، کاردرمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی، تست‌های سلامت نظیر نوروفیدبک و tDCS و کارگاه‌های متنوع روانشناسی در حیطه کودک و نوجوان می‌باشد که به درمان اختلالاتی نظیر عدم تمرکز کودک، مشکلات حافظه، اضطراب و وسواس، بیش فعالی کودک، افسردگی و بیخوابی، ناتوانی هوشی، ارزیابی مهارت های فردی، ناتوانی یادگیری، تشخیص مشکلات دست خط، لکنت، آموزش مسائل جنسی، اختلال ریاضی و اختلال در خواندن می‌پردازد. از این رو مرکز روانشناسی نیک نفس با توجه به هزاران تجربه موفق در زمینه مشاوره کودک و نوجوان آماده خدمت رسانی به مراجعان عزیز می‌باشد.

نوجوان و هویت مشاوره نوجوان به نوجوانان کمک می کند تا نگرانی هایی را که ممکن است در رشد اجتماعی، عاطفی یا شناختی آن ها تاثیر بگذارد، کشف کنند. روند درمان به آن ها این فرصت را می دهد تا احساسات دشوار یا گیجی خود را در یک محیط امن با مرزهای مشخص ابراز کنند.مشاوره نوجوانان معمولا روی مسائلی تمرکز دارد که در دوره‌های رشد بیشتر خودشان را نشان می‌دهند. خیلی از روانشناسان مشکلاتی مانند مسائل عاطفی یا اجتماعی، آسیب‌های بیولوژیکی، نقص‌های شناختی و استرس ناشی از تغییرات دوره نوجوانی را تشخیص داده و درمان می‌کنند. اهمیت مراجعه به  مشاوره نوجوان از این جهت است که در دوره نوجوانی تغییرات زیادی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی رخ می‌دهد. همین تغییرات و فشاری که به نوجوان وارد می‌کنند باعث می‌شوند که نوجوان رفتارها و واکنش‌های غیرعادی داشته باشد. مشاوره نوجوان در صدد کمک به نوجوان در مهمترین دوره زندگیش می باشد. گسترده ترین تغییراتی که یک انسان تجربه می کند در دوران نوجوانی صورت میگیرد که همین نکته باعث بحران های هویت نوجوانی ، ناسازگازی و مشکلات فراوان دیگری می شود که نیاز به بررسی و رسیدگی از طریق مشاوره نوجوان دارد.  نوجوانی دوره مهمی در زندگی هر شخص است. در این دوره او به دنبال یافتن هویت و کشف توانایی‌ها و علایق خویش است. ممکن است در این دوره ۱۲ تا ۱۸ سالگی، تجربیاتی داشته یا حوادثی را تجربه کند که روی عملکرد او تأثیر داشته باشد .یک روانشناس نوجوان ضمن همدلی با نوجوان، به او کمک می‌کند دلایل آشفتگی‌هایش را متوجه شود و راه‌های مختلف کنار آمدن با مسائل را یاد بگیرد تا در آینده از آنها استفاده کند.

نوجوان کیست؟ نوجوانی مرحله‌ی گذر از کودکی به بزرگسالی است که بین ۱۲ تا ۱۸ سال رخ می‌دهد. اما تغییرات فیزیکی و روانشناختی که در نوجوانی اتفاق می‌افتد اغلب زودتر آغاز می‌شوند،حدود سنین ۹ تا ۱۲ سال.نوجوان ممکن است در این دوره همزمان هم سردرگم شود هم مسائل زیادی را کشف کند. این دوره‌ی گذار سوالات زیادی را درباره‌ی استقلال و هویت بر می‌انگیزد، به عنوان یک نوجوان که می‌خواهد «خود» بودن را تجربه کند، احتمالاً با انتخابات سختی درباره‌ی تحصیلات، روابط دوستی، جنسیت، هویت جنسی، مواد مخدر و الکل روبه‌رو می‌شود.بیشتر نوجوانان تا اندازه‌ای دیدگاه خودمحورانه‌ای به زندگی دارند، حالتی که با افزایش سن کمتر می‌شود. آنها معمولاً فقط روی خودشان تمرکز می‌کنند و باور دارند از دوست صمیمی گرفته تا دورترین آدم زندگیشان، هم همین طور هستند. آنها با احساساتی مثل مورد قضاوت واقع شدن و عدم امنیت دست و پنجه نرم می‌کنند.روابطشان با اعضای خانواده یک قدم عقب می‌رود و جای خود را به روابط با همسالان، علایق رمانتیک و ظاهر می‌دهد و این مسائل را بسیار مهم می‌دانند.این دوره‌ی گذار می‌تواند به طور طبیعی باعث اضطراب نسبت به رشد فیزیکی، تحول روابطشان با دیگران و یافتن جایگاه خود در دنیایی بزرگتر شود. اضطراب خفیف و چالش‌های دیگر طبیعی‌اند، اما وضعیت‌های جدی سلامت روان هم در دوره‌ی نوجوانی نمایان می‌شوند. تشخیص به موقع یک اختلال می‌تواند به درمان کمک کند.

مشکلات دوران نوجوانی نوجوانان دستخوش تغییرات شگرفی می شوند. آنها علاوه بر تغییرات بیولوژیکی دوران بلوغ، تغییرات شناختی را تجربه می کنند که به آنها اجازه می دهد انتزاعی تر فکر کنند. آنها به طور فزاینده ای بر دوستان متمرکز می شوند. و از آنجایی که آنها به دنبال استقلال بیشتر هستند، اغلب با والدین درگیر می شوند.بیشتر آنها دوران نوجوانی را با مشکلات کمی پشت سر می گذارند، هویت خود را تثبیت می کنند و برای بزرگسالی آماده می شوند. با این حال، برخی مشکلاتی را تجربه می کنند که می تواند منجر به ترک تحصیل، مصرف مواد مخدر یا ارتکاب جرم شود.بعضی از مشکلاتی که نوجوان در دنیای امروز با آن مواجه است  عبارتند از: عزت نفس، تصویر بدن، استرس، قلدری، افسردگی، اعتیاد به فضای مجازی و ….

چگونه با نوجوان خود برخورد کنیم؟ نوجوانان ممکن است در مورد اینکه با چه کسی معاشرت میکنند، چه کار می‌کردند، کجا بودند دروغ بگویند در بعضی مواقع آن ها تلاش زیادی می کنند تا واقعیت را از شما مخفی کنند.بهبود مشکلات نوجوانان با والدین در سال های اولیه نوجوانی شروع می شود. نوجوانانی که دلیل قوانین را در خانواده خود می فهمند، کمتر احتمال دارد که آن ها را زیر پا بگذارند. والدینی که روشی مقتدرانه و نه اقتدار گرایانه در خانه دارند، خانواده ای ایجاد می کنند که در آن نوجوانان از گفتن حقیقت نترسند، حتی زمانی که  حقیقت ناراحت کننده است. آن ها متوجه می شوند که رفتارهای ناخواسته نتایجی به همراه دارد. آن ها بر اساس منطق تصمیم می گیرند و به جای تنبیه و سرزنش با شما صحبت خواهد کرد.

آن ها ممکن است اعتراف کنند که دروغ گفته اند، به خصوص اگر احساس می کنند که شما با عشق و درک به آن ها گوش می دهید، می شنوید و پاسخ می دهید.قدرت «گوش دادن»، هنوز هم نادیده گرفته می‌شود. اغلب پدر و مادر‌ها سعی در هدایت و حل کردن مشکلات نوجوان دارند. گوش سپردن به حرف‌هایشان می‌تواند رابطه‌تان را قویتر کند.پرسیدن سوالات مستقیم و کنجکاوانه باعث می‌شود نوجوان حس کند مورد قضاوت واقع شده، بنابراین برای درمیان گذاشتن مسائل با شما دچار شک و تردید می‌شود و صادقانه همه‌ی حرف‌هایش را نمی‌زند. با دقت و توجه گوش کردن، نشان دهنده‌ی اشتیاق، حمایت و تایید شماست.

در مشاوره نوجوان به چه مواردی پرداخته می‌شود؟ یکی از مهم ترین سنین انسان سن نوجوانی محسوب می باشد. گسترده ترین تغییراتی که یک انسان تجربه می کند در دوران نوجوانی صورت می گیرد که همین نکته باعث بحران های هویت نوجوانی ، ناسازگازی و مشکلات فراوان دیگری می شود که نیاز به بررسی و رسیدگی  از طریق مشاوره نوجوان دارد.برای داشتن یک نوجوان سالم ، مشاوره نوجوان بهترین گزینه است.مواردی که روان‌شناسی نوجوانان، در جلسات مشاوره به آن می‌پردازد، شامل موارد زیر می‌شود: • بررسی تأثیر طلاق یا جدایی والدین بر نوجوان • بررسی اختلالات روانی حاصل از تجربه سوگ • گفت‌وگویی امن درباره تجربه سوء استفاده جنسی یا عاطفی • بررسی علائم اختلال بیش فعالی یا نقص توجه • کاهش علائم افسردگی ، اضطراب ، وسواس و… • کنترل احساساتی مثل  خشم، استرس، نگرانی و غم و اندوه • بررسی مسائل نوجوانان توان‌یاب یا دارای ویژگی‌های خاص • بررسی عملکرد تحصیلی نوجوان در مدرسه • کمک به ترک اعتیاد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی

آیا فرزندم به مشاوره نوجوان نیاز دارد؟ مشاوره نوجوان به نوجوانان کمک می کند تا نگرانی هایی را که ممکن است در رشد اجتماعی، عاطفی یا شناختی آن ها تاثیر بگذارد، کشف کنند. روند درمان به آن ها این فرصت را می دهد تا احساسات دشوار یا گیجی خود را در یک محیط امن با مرزهای مشخص ابراز کنند.مشاوره نوجوانان معمولا روی مسائلی تمرکز دارد که در دوره‌های رشد بیشتر خودشان را نشان می‌دهند. خیلی از روانشناسان مشکلاتی مانند مسائل عاطفی یا اجتماعی، آسیب‌های بیولوژیکی، نقص‌های شناختی و استرس ناشی از تغییرات دوره نوجوانی را تشخیص داده و درمان می‌کنند. اهمیت مراجعه به  مشاوره نوجوان از این جهت است که در دوره نوجوانی تغییرات زیادی چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی رخ می‌دهد. همین تغییرات و فشاری که به نوجوان وارد می‌کنند باعث می‌شوند که نوجوان رفتارها و واکنش‌های غیرعادی داشته باشد.

ویژگی های یک مشاور نوجوان خوب چیست؟  با توجه به شرایط سنی نوجوان، بهترین مشاور کسی است که محیطی امن و حمایتی ایجاد کند تا نوجوان به راحتی ارتباط برقرار کرده و صحبت کند. دیگر ویژگی‌های یک روانشناس خوب عبارتند از: • همدل، با حوصله و صبور باشد. • تجربه بالا و تحصیلات مرتبط با حوزه کودک و نوجوان داشته باشد. • معتمد و با ثبات باشد تا فرزند شما با او به راحتی ارتباط برقرار کند. • دنیای نوجوان را بشناسد و با نسل جدید نوجوان و علایقشان ارتباط برقرار کند. • حفظ فاصله عاطفی در روانشناس نوجوان بسیار مهم است و او از نظر احساسی نباید در نوجوان وابستگی ایجاد کند. • محیطی تعاملی با والدین، نوجوان و معلمان مدرسه ایجاد کند تا فرزند شما در هر جا از تمرین‌های مهارتی خود دور نباشد. • از هرگونه امر و نهی و قضاوتی دور باشد. • بتواند رابطه نوجوان با والدین را تقویت کند.

مشاوران نوجوان کلینیک نفس انتخاب درمانگر یکی از مهم‌ترین و البته پرچالش‌ترین انتخاب‌ها برای افراد است.حساسیت استفاده از خدمات روانشناسی همیشه بالاست.اما این حساسیت در حوزه روانشناسی نوجوان بالاتر است، چرا که این گروه سنی در دوران شکل گیری هویت خویش هستند. اگر نوجوان شما مشکلی با حضور در دفتر مشاوره دارد، می‌توانید از خدمات روانشناسی آنلاین نوجوان استفاده کنیپ.کلینیک مشاوره و روانشناسی نفس با دارا بودن بهترین درمانگران در حوزه‌های گوناگون روان درمانی و مشاوره نوجوان آماده ارائه خدمات به شماست. می‌توانید از بخش مشاوران، رزومه کاری و تحصیلی درمانگران نوجوان را بررسی کرده و برای رزرو وقت مشاوره اقدام کنید.